sobota, 29 listopada 2014

Ballarini Servin Tavola - recenzja naczyń

Chciałam Wam przedstawić kolejną recenzję produktów firmy Ballarini. Do tej pory jestem oczarowana jakością testowanych produktów. Tym razem mialam przyjemność przetestować linię profesjonalną Servin Tavola. 



środa, 26 listopada 2014

Pieczone jabłka z orzechami i czekoladą w sosie waniliowym

Pyszne, pieczone jabłka z cynamonem, orzechami i czekoladą. Miękkie i aromatyczne, idealnie na jesienne i zimowe dni. Świetnie komponują się z sosem waniliowym.  Proste, szybkie i smaczne. Polecam!




niedziela, 23 listopada 2014

Cukiniowe spaghetti z łososiem i newellą w sezamie

Lekkie, warzywne spaghetti z cukinii i marchewki, w towarzystwie pomidorów, łososia i newelli w sezamie. Zamiast makaronu spaghetti użyłam cienko pokrojonej cukinii  i marchewki, które rewelacyjnie się sprawdziły w tej roli. Paski wykonałam za pomocą specjalnej obieraczki do warzyw. Wyszło smacznie, zdrowo i kolorowo.



czwartek, 20 listopada 2014

Zielony koktajl ze szpinakiem i bananem

Zdrowy, oczyszczający koktajl ze szpinakiem, bananem i sokiem z pomarańczy. Warto wprowadzić go do swojej diety. Szpinak nie jest bardzo wyczuwalny w koktajlu,  warto więc się skusić i łączyć go z różnymi owocami.





sobota, 15 listopada 2014

piątek, 14 listopada 2014

Carpaccio z buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie

Dziś coś lekkiego, zdrowego i kolorowego. Carpaccio z pieczonego buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie. Bardzo fajne i smaczne danie. Newella to unikatowy, naturalny produkt z białka jaja kurzego. Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein, co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżywczej.
 Nie zawiera laktozy i glutenu.



wtorek, 11 listopada 2014

Łazanki po góralsku

Dziś przedstawiam Wam pomysł na łazanki po góralsku. Do ich przygotowania użyłam słodkiej kapusty, oscypka i żurawiny. Dodałam odrobinę indyjskiej nuty, czyli kurkumy. Nie jest ona wyczuwalna w daniu, ale sprawia, że łazanki nabrały fajnego, złocistego koloru. Zapraszam!


niedziela, 9 listopada 2014

Gruszka w cieście francuskim z czekoladą i żurawiną

Gruszka + ciasto francuskie? Brzmi banalnie. Dziś postawiłam na bardziej efektowną prezentację. Pyszna gruszka w cieście francuskim, wypełniona czekoladą, orzechami i podana z żurawiną. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, a piękna prezentacja na talerzu z pewnością będzie miłym zaskoczeniem dla niespodziewanych gości.



niedziela, 2 listopada 2014

Czekoladowe ravioli z jabłkiem, cynamonem i sosem karmelowym

Uwielbiam ravioli, często je robię, jednak zawsze na wytrawnie. Tym razem postanowiłam spróbować wersję na słodko. Czekoladowe ravioli, w kształcie uroczych serduszek z kremowym serkiem, jabłkiem i cynamonem. Dodatkowo postawiłam na sos karmelowy i orzechy laskowe. Całość komponuję się świetnie. Danie to możemy przygotować na obiad, kolację, a nawet deser.