Dziś coś lekkiego, zdrowego i kolorowego. Carpaccio z pieczonego buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie. Bardzo fajne i smaczne danie. Newella to unikatowy, naturalny produkt z białka jaja kurzego. Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein, co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżywczej.
Nie zawiera laktozy i glutenu.
Składniki:
- 1 pieczony burak
- 1 pomarańcza
- 100 g białka Newella klasyczna
- miód
- kilka orzechów włoskich
- listki mięty
Dressing:
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Pieczonego buraka oraz obraną pomarańczę kroimy w cienkie plastry. Układamy na talerzu. Dodajemy orzechy i listki mięty. Białko również kroimy w plastry, następnie smarujemy miodem za pomocą pędzelka. Grillujemy chwilę na patelni z obu stron. Przekładamy na talerz. Składniki na dressing mieszamy i polewamy carpaccio.
Smacznego!
Efektowna, apetyczna potrawa!
OdpowiedzUsuńCiekawy danie i pięknie podane! :)
OdpowiedzUsuńpysznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńkolorowo, smacznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuń