Chciałam Wam przedstawić kolejną recenzję produktów firmy Ballarini. Do tej pory jestem oczarowana jakością testowanych produktów. Tym razem mialam przyjemność przetestować linię profesjonalną Servin Tavola.
sobota, 29 listopada 2014
środa, 26 listopada 2014
Pieczone jabłka z orzechami i czekoladą w sosie waniliowym
Pyszne, pieczone jabłka z cynamonem, orzechami i czekoladą. Miękkie i aromatyczne, idealnie na jesienne i zimowe dni. Świetnie komponują się z sosem waniliowym. Proste, szybkie i smaczne. Polecam!
niedziela, 23 listopada 2014
Cukiniowe spaghetti z łososiem i newellą w sezamie
Lekkie, warzywne spaghetti z cukinii i marchewki, w towarzystwie pomidorów, łososia i newelli w sezamie. Zamiast makaronu spaghetti użyłam cienko pokrojonej cukinii i marchewki, które rewelacyjnie się sprawdziły w tej roli. Paski wykonałam za pomocą specjalnej obieraczki do warzyw. Wyszło smacznie, zdrowo i kolorowo.
czwartek, 20 listopada 2014
Zielony koktajl ze szpinakiem i bananem
Zdrowy, oczyszczający koktajl ze szpinakiem, bananem i sokiem z pomarańczy. Warto wprowadzić go do swojej diety. Szpinak nie jest bardzo wyczuwalny w koktajlu, warto więc się skusić i łączyć go z różnymi owocami.
sobota, 15 listopada 2014
piątek, 14 listopada 2014
Carpaccio z buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie
Dziś coś lekkiego, zdrowego i kolorowego. Carpaccio z pieczonego buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie. Bardzo fajne i smaczne danie. Newella to unikatowy, naturalny produkt z białka jaja kurzego. Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein, co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżywczej.
Nie zawiera laktozy i glutenu.
wtorek, 11 listopada 2014
Łazanki po góralsku
Dziś przedstawiam Wam pomysł na łazanki po góralsku. Do ich przygotowania użyłam słodkiej kapusty, oscypka i żurawiny. Dodałam odrobinę indyjskiej nuty, czyli kurkumy. Nie jest ona wyczuwalna w daniu, ale sprawia, że łazanki nabrały fajnego, złocistego koloru. Zapraszam!
poniedziałek, 10 listopada 2014
niedziela, 9 listopada 2014
Gruszka w cieście francuskim z czekoladą i żurawiną
Gruszka + ciasto francuskie? Brzmi banalnie. Dziś postawiłam na bardziej efektowną prezentację. Pyszna gruszka w cieście francuskim, wypełniona czekoladą, orzechami i podana z żurawiną. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, a piękna prezentacja na talerzu z pewnością będzie miłym zaskoczeniem dla niespodziewanych gości.
niedziela, 2 listopada 2014
Czekoladowe ravioli z jabłkiem, cynamonem i sosem karmelowym
Uwielbiam ravioli, często je robię, jednak zawsze na wytrawnie. Tym razem postanowiłam spróbować wersję na słodko. Czekoladowe ravioli, w kształcie uroczych serduszek z kremowym serkiem, jabłkiem i cynamonem. Dodatkowo postawiłam na sos karmelowy i orzechy laskowe. Całość komponuję się świetnie. Danie to możemy przygotować na obiad, kolację, a nawet deser.