piątek, 13 marca 2015

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi

Pyszna zupa porowa z mięsem mielonym, pieczarkami i kukurydzą. Dodatek serków topionych sprawia, że nabiera fajnego smaku. Niestety zupa do fotogenicznych nie należy. Mimo wszystko polecam wypróbować przepis, bo smak rekompensuje wygląd.



Składniki:

- 1 kg mięsa mielonego
- 0,5 kg pieczarek
- puszka kukurydzy
- 3 pory
- 3 serki topione śmietankowe (3x100g)
- sól
- pieprz


W garnku zagotowujemy 3 litry wody. W międzyczasie podsmażamy mięso mielone i osobno pokrojone pieczarki. Wrzucamy wszystko do garnka. Gotujemy 15 minut, następnie dodajemy puszkę kukurydzy oraz drobno pokrojone pory. Zagotowujemy. Dorzucamy serki topione i gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.


Smacznego!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania