Dawno na stole nie gościła u mnie żadna ryba. Postanowiłam więc nadrobić zaległości i upiec pstrąga. Jeśli nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu, pieczony pstrąg sprawdzi się idealnie.
Składniki:
- 2 wypatroszone pstrągi
- 6 plasterków cytryny
- garść koperku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Pstrągi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacieramy całe solą i pieprzem. Do środka wkładamy masło i posiekany koperek oraz plasterki cytryn. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami.
Smacznego!
Znakomita ryba!
OdpowiedzUsuńZachciało mi się,,,Kusisz.
ZAMIAST CYTRYNY DODAJĘ JABŁKA TANIEJ I LEPSZE
UsuńKwestia gustu, ja osobiście nie przepadam za pieczonymi jabłkami ;)
Usuńpiękna rybka!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pstrągi: )
OdpowiedzUsuńŚwietnie podana.
Tata byłby zadowolony :D Ja za rybami zbytnio nie przepadam :)
OdpowiedzUsuńpodany jak w restauracji :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam rybki!:)
też muszę się za rybkę zabrać!
OdpowiedzUsuńSuper ryba , uwielbiam !
OdpowiedzUsuńsuper podana rybka!:)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam uwielbiam rybkę, na weekend zrobię :)
OdpowiedzUsuńRybka podana po mistrzowsku, moje smaki :-)
OdpowiedzUsuńPstrąg to moja ulubiona ryba! Mogą z nim konkurować tylko jesiotr i węgorz ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam !
OdpowiedzUsuń