piątek, 14 listopada 2014

Carpaccio z buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie

Dziś coś lekkiego, zdrowego i kolorowego. Carpaccio z pieczonego buraka i pomarańczy z grillowaną newellą w miodzie. Bardzo fajne i smaczne danie. Newella to unikatowy, naturalny produkt z białka jaja kurzego. Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein, co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżywczej.
 Nie zawiera laktozy i glutenu.



Składniki:

- 1 pieczony burak
- 1 pomarańcza
- 100 g białka Newella klasyczna
- miód
- kilka orzechów włoskich
- listki mięty

Dressing:

- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oleju rzepakowego


Pieczonego buraka oraz obraną pomarańczę kroimy w cienkie plastry. Układamy na talerzu. Dodajemy orzechy i listki mięty. Białko również kroimy w plastry, następnie smarujemy miodem za pomocą pędzelka. Grillujemy chwilę na patelni z obu stron. Przekładamy na talerz. Składniki na dressing mieszamy i polewamy carpaccio.





Smacznego!


Gotuj z Newellą

5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania