poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Sałatka z tuńczykiem w cytrynowych miseczkach

Zwykła, prosta sałatka z tuńczykiem podana w nieco innej, ciekawszej wersji. Sałatka w cytrynowych miseczkach na pewno spodoba się Waszym gościom i będzie ciekawą ozdobą stołu. Z podanych proporcji wychodzi spora miska sałatki, wiec można spokojnie podać ją w tradycyjnej formie.




Składniki:

- 200 g drobnego makaronu, u mnie gwiazdki
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 1 czerwona papryka
- garść czarnych oliwek
- majonez
- sól
pieprz
- szczypiorek do dekoracji
- cytryny
 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo, po przestygnięciu drobno kroimy. To samo robimy z papryką i oliwkami. Tuńczyka odcedzamy z sosu lub oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Cytryny (niewoskowane) parzymy i wydrążamy. Nakładamy sałatkę i posypujemy szczypiorkiem.



Smacznego!

5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania