Do przygotowania tego deseru potrzebujemy dowolnego smaku galaretki i ulubionych owoców. Owoce mogą być świeże lub mrożone. Deser jest bardzo prosty, a sposób podania na pewno spodoba się niejednemu fanowi galaretek.
Składniki:
(3 porcje)
- 1 galaretka jagodowa
- 200 g borówek lub jagód (mogą być mrożone)
- 400 g serka waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 200 g śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka cukru pudru
Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Przestudzona galaretkę przelewamy do naczyń, podpieramy, jak na zdjęciu umieszczonym poniżej i wkładamy do lodówki, aby stężała. Bardzo dobrze sprawuje się również forma na muffiny, jako podpórka. Owoce, wraz z cukrem i serkiem waniliowym blendujemy. Nakładamy na galaretkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy wierzch deseru.
Smacznego!
Wygląda po prostu cudownie!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWygląda smakowicie :D Lubię takie pomysłowe desery :]
OdpowiedzUsuńMmm smakowicie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńJaki piękny!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie http://kulinarnyswiatrenaty.blogspot.com/
bardzo fajnie podane!:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł z "przechylonym" pucharkiem!
OdpowiedzUsuń