środa, 27 sierpnia 2014

Deser z galaretką, owocami i bitą śmietaną

Do przygotowania tego deseru potrzebujemy dowolnego smaku galaretki i ulubionych owoców. Owoce mogą być świeże lub mrożone. Deser jest bardzo prosty, a sposób podania na pewno spodoba się niejednemu fanowi galaretek.



 Składniki:
(3 porcje)
- 1 galaretka jagodowa
- 200 g borówek lub jagód (mogą być mrożone)
- 400 g serka waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 200 g śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka cukru pudru


Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Przestudzona galaretkę przelewamy do naczyń, podpieramy, jak na zdjęciu umieszczonym poniżej i wkładamy do lodówki, aby stężała. Bardzo dobrze sprawuje się również forma na muffiny, jako podpórka. Owoce, wraz z cukrem i serkiem waniliowym blendujemy. Nakładamy na galaretkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy wierzch deseru.







Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie :D Lubię takie pomysłowe desery :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie http://kulinarnyswiatrenaty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł z "przechylonym" pucharkiem!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania