Składniki:
( forma 20x30)
- 4 jajka
- szklanka cukru
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g malin
- 150 g borówek
Jajka ucieramy z cukrem za pomocą trzepaczki. Następnie dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i układamy owoce. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni ok. 30 minut do suchego patyczka.
Smacznego!
Bardzo lubię takie ciasta :)
OdpowiedzUsuńtakie ucierane ciacha w sezonie sa najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńMy wczoraj takie robiliśmy z rabarbarem.
OdpowiedzUsuńZ rabarbarem też lubię :)
UsuńWyglada bardzo pysznie. A przygotowanie bardzo latwe.
OdpowiedzUsuńTo prawda, bardzo proste i szybkie ciacho :)
UsuńJa również uwielbiam takie ciasta :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńI te zdjęcia - prześliczne :)
Dziękuję!
UsuńUwielbiam te ciasto, często te owoce zastępuję śliwkami. :)
OdpowiedzUsuń