czwartek, 31 lipca 2014

Koktajl jagodowo-bananowy

Pogoda za oknem sprawia, ze nie mam czasu i chęci na spędzanie w kuchni więcej niż 10 minut. Dlatego dziś przepis na szybki koktajl, który w upały sprawdza się idealnie.




Składniki:

- 1,5 szklanki jagód
- 1 banan
- 150 g jogurtu greckiego
- 125 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego


Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podajemy schłodzony. Ilość cukru zależy od preferowanej słodkości. Zamiast cukru można dodać miód. Z podanych składników otrzymamy ok. 600 ml koktajlu.
 
\

Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Kolorek ma przepiękny! Kocham takie koktajle, a teraz na upały są jak znalazł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny i bardzo apetyczny!
    Połączenie jagód i banana jest przepyszne! Robiłam takie w tarcie jagodowo- bananowej :) Robię też koktajle bananowo- jagodowe ale bez cukru a za to z lodami i mlekiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgadzam się, kolor po prostu fenomenalny! Od razu pobudza zmysły i apetyt :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uroczo prezentuje się w tych słoiczkach :>

    OdpowiedzUsuń
  5. jeśli by mnie pytać o zdanie to totalna bomba!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania