wtorek, 26 lutego 2013

Papryka zapiekana z boczkiem i serem pleśniowym

 Przepis na papryczki zrodził się sam.. jest to smaczna przekąska, którą możemy również zaserwować na grillu.




Składniki na 12 papryczek:

- 3 średnie papryki
- 150 g  sera pleśniowego blue
- 250 g sera żółtego
- 12 plasterków parzonego boczku


Paprykę myjemy, usuwamy pestki. Kroimy na 4 części, tak, aby powstały nam łódeczki. Jest to bardzo istotne, ponieważ ser się rozpuści, a nie chcemy, żeby nam wypłynął ze środka. Ser pleśniowy kroimy w paseczki. Ser żółty tarkujemy. Faszerujemy papryczkę serem pleśniowym, następnie zasypujemy żółtym serem i owijamy plasterkiem parzonego boczku. Gotowe papryczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-35 minut.





Smacznego!

13 komentarzy:

  1. Ale fajny pomysł na kolację :)
    dzięki za odwiedziny na moim blogu,
    pozdr
    P.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko to co lubię, muszę wypróbować przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz talent do układania potraw:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomysłowe, naprawdę fajnie podane:)

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak.......to jest Pyyyyyyyyyyyyyyyyyycha:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Boczuś, bozek, boczunio. Żyj tu człowieku na diecie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam ser pleśniowy na ciepło <3

    OdpowiedzUsuń
  8. uuu wyglada apetycznie!:)
    dziekuje za miły komentarz i zapraszam do mnie w wolnej chwili:)
    obserwuje:)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają pysznie!!! muszę wypróbować przepis, a u mnie na blogu Wiosna :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepis wyprobowany, super danie, cos nowego :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania