czwartek, 21 marca 2013

Tortilla z łososiem

Tortilla... idealna na śniadanie... również, jako przekąska na imprezę. Dziś z łososiem i jajkiem. Polecam!




 Składniki:

- 2 placki tortilli pszennej
- 100 g łososia wędzonego
- 2 jajka
- kilka liści sałaty lodowej
- serek śmietankowy almette
- ćwiartka cytryny
 - pieprz

Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, doprawiamy pieprzem. Układamy liście sałaty lodowej i dodajemy łososia (można skropić cytryną). Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki, po czym układamy na tortilli. Całość rolujemy i dociskamy. Następnie zawijamy w folię spożywczą i jemy!




  Tortille w folii aluminiowej można włożyć do lodówki na godzinę, wtedy tortilla nam się nie rozwinie i będziemy mogli ją pokroić i podać jako roladki.




Smacznego!

30 komentarzy:

  1. Zdrowsza siostra klasycznej tortilli. REWELACJA! :) Pozdrawiam i zapraszam http://mybettermeals.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie przekąski to idealna propozycja nawet dla tych odchudzających się :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie robiłam w domu tortilli, ale uwielbiam takie zdrowe smaki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczne;) Tortilla jest świetna jeśli chodzi o przekąski na szybko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Prezentuje sie super! Az mnie naszla ochota i chyba jutro tak bedzie wygladalo moje sniadanie do pracy :)

    Pozdrawiam,
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  6. smakowita! i taka... estetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Śliczna!
    Łosoś i jajko to pyszna kompozycja.

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie urocze! Takie kolorowe, smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. urocze i kolorowe:) ślinka sama się kręci:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Tortillę jadam głównie z kurczakiem, chętnie wypróbuję powyższe połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. chciałabym jadać takie śniadanka :) pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Z przyjemnością się poczęstuje :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Łosoś wędzony w plastrach to mój absolutny faworyt :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo smakowite,z łososiem szczerze mówiąc nie jadłam. W zeszłym tygodniu też robiłam ;) (ale jeszcze nie ma ich na blogu). Piekłam tortille z mąki kukurydzianej.

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam łososia :) Te tortille muszą być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda tak wiosennie i apetycznie, że mam ochotę wyciągnąć po nią rękę:-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda bardzo apetycznie, mam na nią ochotę - fajne połączenie - do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. jej.. piękne zdjęcia, a jak to cudownie wygląda.. Za łososiem nie przepadam, ale i tak mam na to ochotę;D

    OdpowiedzUsuń
  19. Ciekawy pomysł na tortillę. Przez te jajka wydaje się taki "wielkanocny" ;-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Cudownie zawinięte, takiej kombinacji jeszcze nie znałam, chcę poznać ososbiście:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Robiłam już tego typu zwijane tortille i zawsze mi się rozwijały, zapominałam żeby zawinąć je w folię i włożyć do lodówki, teraz będę pamiętać :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  22. podobaja mi sie kolory! z kazdym postem coraz ładniejsze zdjecia:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Wyglądają wspaniale, na pewno wypróbuję przepis.

    Sama biorę udział w konkursie Almette i poszukuję moich konkurentów. Przy okazji poznaję nowe blogi kulinarne:)
    Bardzo fajnie tu u Ciebie.
    Życzę finałowej 25 i być może do zobaczenia....

    OdpowiedzUsuń
  24. Bardzo lubię takie zawijasy:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Pyszne! Zrobiły furorę na kolacji - goście byli zachwyceni. Dziękuje za pomysł:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania