czwartek, 11 czerwca 2015

Sałatka z pomidorami, fetą i szpinakiem

Dziś propozycja na lekką sałatkę z pomidorami, fetą i szpinakiem. Sałatkę należy podawać z pieczywem, najlepiej z ciepłą bagietką z masłem i czosnkiem.





Składniki:
(2 porcje)

- 2 garście szpinaku
- 10 czerwonych pomidorków koktajlowych 
- 10 żółtych pomidorków koktajlowych
- czarne oliwki
- 2 plastry fety
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- mała bagietka
- masło
- 1 ząbek czosnku
- ocet balsamiczny


Szpinak myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Pomidorki kroimy na pół, fetę w kostkę. Bagietkę kroimy, nacieramy czosnkiem i smarujemy masłem. Zapiekamy chwilę w piekarniku lub opiekaczu.  Na talerzach układamy szpinak, dodajemy pomidorki, fetę, oliwki oraz cebulę. Całość polewamy octem balsamicznym. Układamy bagietki.



Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Od jakiegoś czasu za bardzo wyostrzasz lub coś zmieniać z ostrością zdjęć i wyglądają za jaskrawo, aż patrzeć nie można, bo oczy bolą...Zaznaczam, że jestem wielką fanką Twoich zdjęć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna propozycja ;). Takie lekkie sałatki są najlepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna sałatka, samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania