poniedziałek, 29 czerwca 2015

Puszyste racuchy z jabłkami (bez drożdży)

Puszyste racuchy z jabłkami to pyszna propozycja nie tylko na śniadanie. Idealnie sprawdzą się również na kolację. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i zimno. Podajemy je z cukrem pudrem lub ulubionymi dodatkami. 




Składniki:

- 1 jajko
- 3 łyżki cukru 
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 duże jabłko


Do miski wbijamy jajko, dodajemy 3 łyżki cukru. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie cały czas miksujac dodajemy na przemian wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostke jabłko. Mieszamy za pomocą łyżki. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem.




Smacznego!
inspiracja tutaj

12 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro zrobię na śniadanie! Ile sztuk wychodzi?

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż mi się zachciało takich placuszków!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ one znakomicie wyglądają! :)
    Urocze te racuszki! *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne! Uwielbiam racuchy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne racuchy, moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam identyczne racuszki, ale bez jabłka .... tym razem zrobiłam z jabłkiem i są jeszcze lepsze:) .... pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania