Puszyste racuchy z jabłkami to pyszna propozycja nie tylko na śniadanie. Idealnie sprawdzą się również na kolację. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i zimno. Podajemy je z cukrem pudrem lub ulubionymi dodatkami.
Składniki:
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 duże jabłko
Do miski wbijamy jajko, dodajemy 3 łyżki cukru. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Następnie cały czas miksujac dodajemy na przemian wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostke jabłko. Mieszamy za pomocą łyżki. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem.
Smacznego!
inspiracja tutaj
uwielbiam takie placuszki!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńJutro zrobię na śniadanie! Ile sztuk wychodzi?
OdpowiedzUsuńOk. 10 sztuk
UsuńAż mi się zachciało takich placuszków!
OdpowiedzUsuńAleż one znakomicie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńUrocze te racuszki! *.*
Świetne! Uwielbiam racuchy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placki :)
OdpowiedzUsuńpyszności! porywam:)
OdpowiedzUsuńŚwietne racuchy, moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńPyszne są!
OdpowiedzUsuńRobiłam identyczne racuszki, ale bez jabłka .... tym razem zrobiłam z jabłkiem i są jeszcze lepsze:) .... pozdrawiam
OdpowiedzUsuń