sobota, 13 sierpnia 2016

Tort kanapkowy

Czy tort musi być na słodko? Oczywiście, że nie! Dziś przedstawiam Wam tort kanapkowy, który nie tylko pięknie wygląda, ale również świetnie smakuje. 





Składniki:
(tortownica 18 cm)

- 1 chleb tostowy
- 2 opakowania serka twarogowego śmietankowego
- 1 ogórek
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżki majonezu
- kilka pomidorków koktajlowych
- szczypiorek


Z chleba tostowego odcinamy skórki. Na dnie tortownicy układamy pierwszą warstwę chleba, docinając go tak, aby ładnie przykrył całą powierzchnię. Chleb smarujemy pasztetem z drobiem i pomidorami, następnie przykrywamy kolejną warstwą chleba tostowego. Kolejną warstwę smarujemy serkiem śmietankowym, układamy pokrojonego ogórka i przykrywamy kolejnymi kromkami. (Chleb można posmarować serkiem od spodu, aby lepiej przylegał do ogórka). Następnie smarujemy pasztetem z drobiem i przykrywamy chlebem. Kolejną warstwę smarujemy ponownie serkiem śmietankowym i układamy plasterki rzodkiewki. Przykrywamy. Ostatnią warstwę smarujemy serkiem. Boki natomiast smarujemy majonezem. Plasterki ogórka układamy po bokach tortu. Wierzch ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Gotowy tort wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.








Smacznego!


Wakacje z Profi

Więcej produktów znajdziecie na stronie: http://profi.com.pl/

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania