Dziś propozycja na lekką sałatkę z pomidorami, fetą i szpinakiem. Sałatkę należy podawać z pieczywem, najlepiej z ciepłą bagietką z masłem i czosnkiem.
Składniki:
(2 porcje)
- 2 garście szpinaku
- 10 czerwonych pomidorków koktajlowych
- 10 żółtych pomidorków koktajlowych
- czarne oliwki
- 2 plastry fety
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- mała bagietka
- masło
- 1 ząbek czosnku
- ocet balsamiczny
Szpinak myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Pomidorki kroimy na pół, fetę w kostkę. Bagietkę kroimy, nacieramy czosnkiem i smarujemy masłem. Zapiekamy chwilę w piekarniku lub opiekaczu. Na talerzach układamy szpinak, dodajemy pomidorki, fetę, oliwki oraz cebulę. Całość polewamy octem balsamicznym. Układamy bagietki.
Smacznego!
Jaka smakowita sałatka :)
OdpowiedzUsuńOh jak to pysznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie - mniam!
OdpowiedzUsuńOd jakiegoś czasu za bardzo wyostrzasz lub coś zmieniać z ostrością zdjęć i wyglądają za jaskrawo, aż patrzeć nie można, bo oczy bolą...Zaznaczam, że jestem wielką fanką Twoich zdjęć :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za opinię ;)
UsuńŚwietna propozycja ;). Takie lekkie sałatki są najlepsze ;)
OdpowiedzUsuńpyszna sałatka, samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń