Dziś propozycja prostej, ale za to efektownej i zdrowej przekąski. Gruszka przekładana waniliowym twarożkiem i orzechami w miodzie.
Składniki:
- 1 dojrzała gruszka
- 3 łyżki twarożku waniliowego
- 3 łyżki orzeszków ziemnych z miodem FELIX
Gruszkę myjemy, odcinamy spód, aby się nie przewracała. Następnie kroimy w plastry. Każdy plasterek smarujemy twarożkiem i posypujemy, lekko pokrojonymi orzeszkami ziemnymi z miodem. Całość układamy warstwowo. Gruszkę możemy jeść warstwami lub przekroić na pół i składniki wymieszać na talerzu.
Smacznego!
Z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńProste, a jak świetnie wygląda :) Bardzo ciekawa propozycja.
OdpowiedzUsuńTo się nazywa artystyczna gruszka!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://przepisynawidelcu.blogspot.com/
Zjadłabym na pewno; ) Zresztą pięknie się prezentuje; )
OdpowiedzUsuńwygląda bajecznie!:)
OdpowiedzUsuńJak ślicznie wygląda! Chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńWow, prezentuje się wpaniale! *.*
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!
Takie proste, a tak fajnie i niestandardowo podane. Super!
OdpowiedzUsuń