wtorek, 16 września 2014

Gruszka z twarożkiem i orzechami w miodzie

Dziś propozycja prostej, ale za to efektownej i zdrowej przekąski. Gruszka przekładana waniliowym twarożkiem i orzechami w miodzie. 




Składniki:

- 1 dojrzała gruszka
- 3 łyżki twarożku waniliowego
- 3 łyżki orzeszków ziemnych z miodem FELIX


Gruszkę myjemy, odcinamy spód, aby się nie przewracała. Następnie kroimy w plastry. Każdy plasterek smarujemy twarożkiem i posypujemy, lekko pokrojonymi orzeszkami ziemnymi z miodem. Całość układamy warstwowo. Gruszkę możemy jeść warstwami lub przekroić na pół i składniki wymieszać na talerzu.



Smacznego!


Popołudnie z Felixem

8 komentarzy:

  1. Proste, a jak świetnie wygląda :) Bardzo ciekawa propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  2. To się nazywa artystyczna gruszka!
    Zapraszam do mnie http://przepisynawidelcu.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym na pewno; ) Zresztą pięknie się prezentuje; )

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ślicznie wygląda! Chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow, prezentuje się wpaniale! *.*
    Świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie proste, a tak fajnie i niestandardowo podane. Super!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania