sobota, 29 marca 2014

Spaghetti z kurczakiem w sosie miętowym, podane na carpaccio z buraka i pomarańczy

Dziś przedstawiam Wam kolejną propozycję na makaron. Eksperyment się udał, wyszło smacznie i kolorowo :)



poniedziałek, 24 marca 2014

Spaghetti z łososiem w sosie kawowym z orzechami

Makarony uwielbiam, mogłabym jeść je codziennie. Tym razem postawiłam na połączenie różnych smaków, które idealnie się uzupełniają. Sos kawowy wyszedł świetny, kremowy z nutą aromatu. Orzechy włoskie podkreśliły jego smak a łosoś dopełnił całość.



sobota, 22 marca 2014

Dwukolorowy koktajl mango truskawka

Pogoda za oknem coraz ładniejsza, a co za tym idzie, mamy ochotę na coś lekkiego, zdrowego i orzeźwiającego.




sobota, 15 marca 2014

Opalany tort z lemon curd

Dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na bardzo efektowny i wbrew pozorom bardzo łatwy tort. Połączenie słodkiej bezy z kwaskowatym lemon curd sprawdziło się idealnie. Tort jest puszysty, wilgotny i zniknął w mgnieniu oka. Jeśli szykuje Wam się w najbliższym czasie impreza rodzinna, urodziny, imieniny serdecznie zachęcam do zrobienia. Goście na pewno będą miło zaskoczeni.



wtorek, 11 marca 2014

Pieczone pierogi z pieczarkami, serem, papryką i boczkiem

 Złote, chrupiące, pyszne i pachnące. Pieczone pierogi są bardzo fajną alternatywą dla zwykłych pierogów. Dodatek kurkumy dodatkowo sprawia, że mają jeszcze ładniejszy kolor. Pycha! Zachęcam do wypróbowania :)



piątek, 7 marca 2014

Babeczki ze snickersami

 Pyszne, wilgotne babeczki, nadziane masą kajmakową i solonymi orzeszkami, w połączeniu z bitą śmietaną, batonikami snickers i polewą karmelową to istna rozpusta! Pomysł na schowanie orzeszków z masą kajmakową znalazłam gdzieś w internecie, jednak sam przepis na babeczki wydał mi się dość pracochłonny, z dużą ilością składników. Postawiłam więc na swoją, prostszą wersję. Skusicie się na taką babeczkę? :)



sobota, 1 marca 2014

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Jakie to jest dobre! Od razu przypominają się smaki dzieciństwa. Blok smakuje, jak biała czekolada. Dodatek pistacji, żurawiny i orzechów nadaje fantastyczny smak. Myślę, że również wizualnie całość prezentuje się świetnie.