Składniki:
- 150 ml serka mascarpone
- 200 g śmietanki 30%
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 300 g truskawek
Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, następnie serek mascarpone. Miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę. Gotowy krem schładzamy w lodówce. Następnie przekładamy do kokilek i maczamy nasze truskawki. Krem można również umieścić w pucharkach i posypać owocami.
Smacznego! :)
Gdybym tylko pomyślała o tym kremie, zanim moje truskawki zniknęły... :) Spóźniłam się o kilka godzin :D
OdpowiedzUsuńTruskawki w środku zimy, narobiłaś smaku:)
OdpowiedzUsuńProste, smaczne - najlepsze :) !
OdpowiedzUsuńu Ciebie widzę coraz lepiej... mmmmm, mimo późnej pory narobiłaś "smaka" ;)
OdpowiedzUsuńCzasem prostota bywa najsmaczniejsza ;)
OdpowiedzUsuńtruskawki<3 obłędnie to wygląda
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenie!
OdpowiedzUsuńPychotka! Niestety zimowe truskawki tylko wyglądają ładnie...
OdpowiedzUsuńAkurat trafiły mi się bardzo słodkie i smaczne.. ale wiadomo, że polskie truskawki są najlepsze. Czekam na nie z utęsknieniem :)
Usuńale mi ślinka cieknie :) nie mogę doczekać się sezonu truskawkowego :)
OdpowiedzUsuńSerek mascarpone jest w moim prywatnym top 5 najbardziej znienawidzonych rzeczy do jedzenia, gdzieś obok orzechów:p
OdpowiedzUsuńAle truskaweczki, why not? :D
Truskawki i mascarpone.. połączenie idealne
OdpowiedzUsuńTo chyba jeden z najprostszych deserów świata - i jednocześnie jeden z najlepszych! :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się! :)
Usuńpysznie i prosto :) uwielbiam ten kontrast białego kremu i czerwonych truskawek :D
OdpowiedzUsuńpyszne zestawienie
OdpowiedzUsuń