poniedziałek, 6 stycznia 2014

Jogurt z crunchy i karmelizowanymi bananami

Dziś przedstawiam propozycję śniadaniową, chociaż, jako zdrowszy deser również sprawdzi się idealnie. Jogurt, crunchy, do tego odrobina słodkości w postaci miodu i pyszne, pachnące, karmelizowane banany.



Składniki:
(2 porcje)

- 2 łyżki miodu
- 350 ml jogurtu greckiego
- 6 łyżek crunchy
- 1 banan
- pół brzoskwini
- masło
- sok z cytryny
- cukier trzcinowy
- cynamon


Na dnie szklanki bądź naczynia umieszczamy łyżkę miodu, następnie warstwę jogurtu greckiego, 3 łyżki crunchy oraz ponownie jogurt grecki. Banana kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cukrem trzcinowym. Smażymy na maśle z obu stron do zarumienienia. Karmelizowane banany, jak również pokrojoną brzoskwinię umieszczamy w naczyniu. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.


Smacznego!

14 komentarzy:

  1. To klasyk u mnie jeśli chodzi o 2 śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny!
    zamierzam pozbyć się trochę toksyn i Twoja propozycja jest dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda fantastycznie. uwielbiam takie zwykłe niezwykłe śniadania!

    OdpowiedzUsuń
  4. Poproszę taki na rano, na uczelnię! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdybym tylko mogła, z chęcią wysłałabym jeden ;)

      Usuń
  5. jak pięknie podane, mam ogromny problem z "ozdabianiem" czy raczej "stylizacją" dań :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Kwestia czasu i wprawy, z pewnością z dnia na dzień będzie coraz lepiej! :)

      Usuń
  6. świetny pomysł na niebanalne musli:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super ! Zgłodniałam od samego patrzenia ! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz. Jest mi bardzo miło gościć Cię na moim blogu. Jeśli wypróbowałaś/łeś mój przepis i chcesz się podzielić zdjęciem, wyślij je do mnie na maila, a umieszczę je w galerii czytelników na facebooku :)

Pozdrawiam,
Ania