Składniki:
- 8 skrzydełek z kurczaka
-4 łyżeczki miodu
- 4 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- tymianek
Skrzydełka, myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i odcinamy końcówki. W misce mieszamy miód, musztardę, sos sojowy i olej. Dodajemy świeży lub suszony tymianek. Można użyć również ziół prowansalskich. Skrzydełka zalewamy gotowa marynatą, dokładnie je obtaczając. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy skrzydełka 40 minut, raz na jakiś czas polewając górę marynatą. Podajemy z talarkami, frytkami lub ryżem.
- 4 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- tymianek
Skrzydełka, myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i odcinamy końcówki. W misce mieszamy miód, musztardę, sos sojowy i olej. Dodajemy świeży lub suszony tymianek. Można użyć również ziół prowansalskich. Skrzydełka zalewamy gotowa marynatą, dokładnie je obtaczając. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy skrzydełka 40 minut, raz na jakiś czas polewając górę marynatą. Podajemy z talarkami, frytkami lub ryżem.
Smacznego!
mmm, apetyczne bardzo :)
OdpowiedzUsuńMarynata faktycznie bombowa!
OdpowiedzUsuńzgłodniałam:)Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńSame pyszności :)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam, lubie kurcacka :D
OdpowiedzUsuńzapraszam na kokilkowe ciacho! :)
Jakie swietne ! pycha
OdpowiedzUsuńRobię podobne :-), palce lizać. Piękne zdjęcia !
OdpowiedzUsuńKoniecznie do zrobienia, trafiłaś w moje smaki:)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie :) Lubię skrzydełka bardzo, bardzo :)
OdpowiedzUsuńPyszne skrzydełka a jakie cudowne zdjęcia: )
OdpowiedzUsuńod teraz to będzie i moja ulubiona marynata ;)
OdpowiedzUsuńpychota! Obiad the best <3
OdpowiedzUsuńkoniecznie do spróbowania :D brzmi pysznie!!!
OdpowiedzUsuńAle musiały być chrupiące! :-)
OdpowiedzUsuńsuper, muszę wypróbować, bo kurczak u mnie często gości, ale w takim wydaniu jeszcze go nie jadłam
OdpowiedzUsuńpyszny i aromatyczny kurak:)
OdpowiedzUsuńWyszło pysznie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz. Cieszę się, że smakowało :)
Usuń